dimarts, 22 de febrer del 2011

Els clàssics sempre retornen


El ballet de Víctor Ullate Comunidad de Madrid representa 'Coppélia' al Teatre Arteria Paral·lel

Ballarina espectacle Coppélia. Arxiu
El coreògraf i director artístic Víctor Ullate reestrena el seu últim gran clàssic: Coppélia. El gran ballet de Coppélia, coreografiat per Eduardo Lao, actua al Teatre Arteria Paral·lel de Barcelona durant aquest mes de febrer (dt a dij. 21h; ds 18 i 21h; dg 12 i 18h). El cost de l’entrada va dels 22 als 30 euros.

Coppélia és una obra que es va estrenar a Paris el 1870. Des de llavors sempre s’ha mantingut ens els escenaris, tot i que amb alguns canvis en el seu argument. Víctor Ullate escenifica el seu ballet en el taller de nines del Doctor Coppelius, el qual es transforma en un modern laboratori de robòtica que investiga la creació d’un androide amb cosa, moviment i comportament totalment femení. Els grans negociants del món de la moda esperen amb ganes aquesta novetat que serà presentada a un gran esdeveniment públic. En aquesta ocasió, Coppélia acaba tenint vida pròpia, es converteix en un ser autònom que pren el control dels seus sentiments i de les seves emocions, gràcies a la intervenció d’un ésser  màgic: la ‘Diva Espectral’.

La posada en escena de Coppélia permet una cop més al Ballet Víctor Ullate desplegar la seva capacitat tècnica i artística, combinant diferents estils i actualitzant una de les peces més destacades i populars de la història de la dansa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada