dilluns, 4 d’abril del 2011

‘Chico & Rita’

Una apassionada història d’amor dirigida pel Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando

Chico & Rita és una pel·lícula treballada sota la direcció de tres directors: Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando. La història amorosa entre el pianista Chico i la cantant Rita ha estat guionada per Fernando Trueba i Ignacio Martínez de Pisón.

A la Cuba de finals dels anys quaranta, Chico i Rita inicien una història d’amor. Chico és un jove pianista enamorat del jazz i Rita somia en ser una gran cantant. Des de la nit que el destí els junta en un ball en un club de La Habana, la vida els va unint i separant, com als personatges d'un bolero.

Una novel·la gràfica filmada, amb guió de bolero, banda sonora de jazz llatí i aroma vintage. Bastida al voltant d’una història d’amor turmentós i essencial entre un pianista i una cantant, travessada de cap a cap per una banda sonora que és un dels protagonistes de la pel·lícula, Chico y Rita retrata L’Havana de les grans orquestres dels anys cinquanta i el New York coetani dels mítics tuguris de jazz. Una pel·lícula cuidada i esteta que explica amb ritme i pols una història exagerada però efectiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada