dimarts, 26 d’abril del 2011

‘En un mundo mejor’

Dirigida per Susanne Bier, és un drama que reflexiona sobre conceptes morals

En un mundo mejor és una pel·lícula dirigida per Susanne Bier i partint del guió d’Anders Thomas Jensen. Els intèrprets són Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Markus Rygaard, William Johnk Nielsen, Bodil Jorgensen i Elsebeth Steentoft.

És la història d’Anton, un metge que divideix el seu temps entre una petita ciutat idíl·lica a Dinamarca i la seva feina en un camp de refugiats a Àfrica. En aquests móns tan diferents, ell i la seva família s'enfronten a conflictes que els empenyen a escollir entre la venjança i el perdó. Anton i la seva esposa Marianne tenen dos fills, estan separats i consideren la possibilitat de divorciar-se. El fill gran, Elias, de deu anys, pateix el constant bullying d'uns companys fins que un altre noi el defensa, Christian, que acaba de traslladar-se a Dinamarca des de Londres amb el seu pare, Claus. La mare de Christian ha mort recentment de càncer i Christian no ha superat la pèrdua.

En un mundo mejor és un potent drama redemptor que planteja i qüestiona conceptes morals com la venjança o els gèrmens de la violència. La cinta de Susanne Bier analitza els conflictes armats mitjançant la pedagògica història de dos nens de classe benestant alienats per un context social que no els resulta favorable, tot intercalant seqüències de la devastadora realitat que viuen els habitants d’un petit poble Africà. La pel·lícula funciona a mitges. La notable i impressionant primera part xoca amb la grandiloqüència d’una segona meitat una mica més discutible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada