dimecres, 4 de maig del 2011

‘Tokio Blues’

Dirigida per Tran Ahn Hung és l’adaptació de la novel·la homònima d’Haruki Murakami

La pel·lícula Tokio Blues esà dirigida per Tran Ahn Hung i el guió també és d’ell. Està interpretada per Kenichi Matsuyama, Rinko Kikuchi, Kiko Mizuhara, Reika Kirishima, Kengo Kora, Eriko Hatsune i Tetsuji Tamayama.

Tokio Blues és la història de Toru Watanabe, un home que escolta casualment el Norwegian Wood de The Beatles i la malenconia i la nostàlgia el fan retrocedir al seu passat com a estudiant al Tòquio de finals dels 60. Toru recorda a la inestable i misteriosa Naoko, la xicota del seu millor amic de l'adolescència, i el suïcidi d'aquest, succés que el va distanciar de Naoko durant un any fins que es retroben a la universitat. Allà inicien llavors una relació íntima que, tot i així, es ressent per la fràgil salut mental de Naoko, a la qual internen en un centre. Al poc temps, Toru s'enamora de Midori, una jove activa i resolta. Indecís, sumit en dubtes i temors, experimenta llavors l'enlluernament i el desengany allà on tot sembla cobrar sentit: el sexe, l'amor i la mort.

Estètica, sensual i, fins i tot, evocadora, l’adaptació de la novel·la homònima d’Haruki Murakami –que també és coautor del guió- resta profunditat als contorns dels seus personatges. Els conflictes interiors i les dificultats per relacionar-se am el món persisteixen, l’ombra allargada de la mort i la temptació del suïcidi hi és present, els sexe i la necessitat de trobar la calidesa en el cos d’un altre no hi falta. I amb tot, aquesta pel·lícula de ritme pausat i factura impecable es deixa veure però no arriba a commoure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada